Sagt om boken

Pedagogiska magasinet nummer 1 2015:

10981744_10152720036402532_7864017234836432767_n

”Pernilla Alms röst i det offentliga rummet är välkommen, för hon är påläst, passionerad och pedagogiskt väl förankrad. Och med sin bok har hon i alla fall vunnit över mig till den växande skaran av läxfrihetens förespråkare.” (Peter Fowelin, organisationskonsult och SO-lärare). Läs hela recensionen här.

Bibliotekstjänst (BTJ) har läst Läxfritt- för en likvärdig skola och skriver bland annat:
”I Läxfritt lägger hon (Alm) fram argument till stöd för sin ståndpunkt på ett icke-populistiskt och seriöst sätt. Till stöd för  sina tankar har hon intervjuat skolledare, lärare, föräldrar, elever och forskare. Och överraskande nog hämtar hon även argument ur skolans styrdokument såsom skollag och läroplaner.”
Hela utlåtandet finns i: BTJ häftepos 14123036, lektör: Jonas Herrlin.

Petra Krantz Lindgren, beteendevetare och författare till Med känsla för barns självkänsla:”Pernilla Alm har skrivit en bok som utmanar etablerade sanningar, ställer viktiga frågor och väcker många funderingar.”

Malin Wollin, journalist, krönikör och författare: ”Titeln säger allt. Pernilla Alm har skrivit en viktig bok. Ta hem boken och läs den som en läxa, sedan gör vi skolan solidarisk och rättvis.”

Ur bloggen Samlade tankar om skola och litteratur: ”Jag har läst boken ”Läxfritt – för en likvärdig skola”, skriven av författaren tillika läraren Pernilla Alm, är en bok som utgör en viktig del i helheten kring hur vi ska få skolan på stadiga ben igen. I boken tas läxor, som begrepp och fenomen, upp. Läxor som något ”man bara ger för det har man gjort i alla tider”, ”hur ska man annars lära sig?” osv. Författaren pratar också om läxorna som något odemokratiskt och jag kan bara instämma.”

Läsarmail:
”Jag vill bara säga tusen tack för din bok och tusen tack för ditt arbete mot en likvärdig skola, du ger mig styrka! Tack!”
/Anna Roslund, Västra Hamnen skolan i Malmö

”Är förutom lärare också förälder och det kändes som en sten föll från hjärtat när jag fick läsa om att andra föräldrar uttrycker samma frustration som jag kring att min tid med mina barn till 80% kretsar kring läxor. Tack för inspirationen!”

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s